Sunday, November 14, 2010

kalaulah aku seorang peguam ....... !!

bende pertama aku nak buat ,
nak dakwa lahanat dalam hidup aku ,
dah pandai buat lahanat ,
ko hengat ko bole cabut mcm tu ke ?
banyak canteq muka longkang ko .


ko rasa ko manusia paling baik ke ?
ko rasa ko manusia yg paling berhati suci ke ?
ko rasa ko da habes murni ke ?
orang yg tak kenal ko , bole lah cakap ,
*erkk ... aku cakap kat sape neh ? *


back to da top lah tihin !!


kalaulah manusia kat dunia ni behave ,
mesti peguam takde keje ,
yela takde defendant , maka tiadalah plaintif *erkk terbalik eh ?*



kalau lah aku seorang peguam ,
aku nk jadi peguam chenta , *wah gitu !! mat jenin tak berangan mcm ko tihin*
spesifik tuk orang berchenta  je okkay.


mana-mana kekaseh hati pengarang pundi kencing korang yg khianat korang ,
da janji bagai , lepas tu crush diorang punye janji ,
meh cini aku settle .



mana-mana kekaseh hati pengarang pundi kencing korang yang pinjam duet korang , lepas tu buat2 tak hengat ,
meh cini nak tolong dia bayar ko berdabel-dabel .
aku akan peguam , aku mintak tlg dengan majistret !!



mana-mana kekaseh hati pundi kencing korang yang da amek kesempatan ,
lepas tu tak nak bertanggungjawab ,
eh berrow , buat sama-sama , tanggung sama-samalah berow ,
klu ko ada hati , ada perasaan , ada pundi kencing , ada hempedu , ada konek , ada tetek , ada sedikit perasaan bertanggungjawab ,
cuba ko pikir balik , ko ade perasaan tak bila ko maenkan perasaan orang ?
di lemma ? berbelah bahagi ?
tak payah nak buat tahik lah weyh ! *emo tak memasal*
aku klu jadi peguam korang , aku rogol balik kekaseh korang ,
tp klu kekaseh korang pompuan ? +__+ ! *terlepas lah peluang*



kalau aku jadi peguam ,
aku tak terima anak guam aku yang nak rampas hak orang ,
prinsip aku ,
 +++ jangan amik hak orang +++
da prinsip hidup macam tu ,
takkan aku nak jadi peguam merampas hak orang .



ni lah bahana lepas jawab law .
kalu bole nk cakap pasal undang-undang ,
section , akta , remedy segala jadah .


......sambung .. sambung .. sambung ..



kalau aku jadi peguam ,
aku nak jadi peguam membanteras kes derhaka .
ni case ERNA lah neh .
memang bingai lahhh .
anak suoh tok laki tikam ayah !
apekedehal !!!



aku ni bagi link berita lah kat zaher ,
nak cakap * zaher ! Bandar Tenggara masuk berita *
ko hengat aku nak baca ? Rajen pulak aku .
tup tup tup zaher cakap kat aku

" ni case erna lar bengong , bapak dia kena tikam ngn tok laki diaaa "

erkkk ! +__+




tp siyes ! i cant go with peguam .
nk hapal case , eja nama ntah hape2 .
section bagai , nk tubek air mato ni haa den baco .









secara rasminya ; saya membatalkan niat saya untuk menjadi PEGUAM .

2 comments:

serinditMERAH said...

haha..napelah ko suke sgt bt kerepek malam2 bute nih patihing..??

pat!hing said...

hehe..takde keje lah pejo .
jom lah merepek same2 .
:)