Friday, January 28, 2011

hey BLOGGER!!meh baca sini mehh..

Aku kan , nak cakap kan , kat korang korang yang ada belog ni kan , boleh tak ......


Boleh tak kalau kat belog kau tu kan kau tak payah ada verification word untuk comment , lepas tu boleh tak buat pop-up window je , senang aku tak payah nak tunggu loading MUKASURAT !!! aku mencilah nak tunggu , kalau masa tu aku mengantuk , tak ke mengganggu waktu tido aku 5 minit , 5 MINIT weyh !! rugi ! rugi ! rugi !


meh cini nak ajar korang ,


kau gi kat

DASHBOARD --> SETTING --> COMMENT




pop-up window tu kan nak kasik bila orang nak komen belog kau , belog kau takkan ,loading balik ,keluar ceni je ;





comment moderation tu kan aku tekan always kan ? sebab kau kena approved dulu komen tu , baru comment tu publish kat belog . Sekurang-kurangnya kau boleh tapis dulu sesape yang bagi komen yang tak sepatutnya , tak pun boleh lah kau alert sikit ade orang komen belog kau , komen entry kau yang mana satu .
Kan nampak bijak sikit tuh.


ni lah word moderation yang aku maksudkan !! menyusahkan kot . dah lah amik masa , kena masa tu tenet lembap nak mampus , memang aku tak jadi nak komen belog kau. 


kalau tak jadi , tanya aku , aku tak makan orang ! aku makan hati orang je . Tapi siryes aku cakap , ni bukan aku sorang je tak suka , ramai lagi kot . Takpe , takpe , gi betolkan dulu belog korang , nti aku komen-komen dgn senang hati !!



:)



.



9 comments:

LinE PuTih LiNe HiTaM said...

aku dah buang nye makcik... komen la banyak2 pasni.. hehe

pat!hing said...

@line : hahaha , tahu ponggg , pandai anak murid makcik nihhh :) . ni makcik sayang lebih ni . HAHA

NuruL SyuhadaH said...

eh akak punye ade tak ek? maleh la nk cek..:D

pat!hing said...

@AKAK : tihin ase tihin da adjust tuk akak :)

NadShaf said...

woaaahhhh!!! fatihin buat tutorial la.. hebat ahh. hebat guh... hahahahaha...

pat!hing said...

@KAKAKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKK : ngajim sopmo oppp !! ni buat sebab geram sgt lahhhh .. hik hik hik

bukan photographer said...

aku punye xde verification..meh nyibuk kat blog aku...haha

pat!hing said...

@x-photog : klu aku tak nyibukk , berlambak kot manusia yg nyebokk . hik hik hik

bukan photographer said...

sape jela nk masuk blog aku yang xcomel tu