Monday, January 3, 2011

i wish , this is not our last day !


As ussual , masa duet tengah banyak , baik kau beli sep siap barang-barang yang memang kau nak beli masa duet takde dulu-dulu , lenjan duet kau sampay abes , last-last , duet kau yang banyak tadi tuh , da abes tak sampy satu sem . HELL !




masa ni , dalam kereta , gi mydin . Kau kalau pergi Terengganu , jangan sekali-kali pergi Mydin Mall pada hari JUMAAT ke public holiday ke . Tolong lah jangan datang , kau pusing tempat parking mydin 10kali belom tentu jumpe parking , maka ini lah kejadah nya .


kat dalam mydin pulak , kau beratur panjang ,
dulu masa sekolah rendah pun tak beratur panjang macam ni masa berebut makan kat kantin ,
kau hengat orang depan-depan kau tuh beli sekotak dua je ke .
mau 2 3 bijik troli ,
gasak lah korang tunggu dengan rabak ,
sebab nak bayar 4 5 barang cuma ,
pos ekspress masa ni da tak pakai da fungsinya okkay .
semua penuh !!


Kalau dah bahasa camwhoring tuh , memang jadah camwhoring jugak !




ni belog sape ? sape ? sape ? 
aku kan ! mesti lahh kena penuh dengan gambar aku kan .
kau tengok gambar aku , senyap - senyap , tanpa makan daging aku mentah-mentah .
haaa , kan penuh attitude , good manners , bersopan-santun gitu
dah lah gi belog org , lepas tu nk mengata bagai ,
kau tak patut tahu tak !
haa , berterima kasih kat aku cepat , sebab aku menghalang kau dari buat dosa .


aah , aku ada banyak lagi dosa , 
nak suoh aku sedar dosa aku sendiri ?
kemudian kau nak cakap dengan aku , 
kau punya dosa tak nak hengat ke ?
yela . yela ... malas aku cakap dengan orang berpikiran sempit macam kau 


haa , ngumpat cepat !!!








i miss my childhood ,
dulu abuya kerja jauh , abuya ulang-alik dari kluang yang terperosok jauh sebelah ceruk barat sana ,
semata-mata nak balik bawak anak-anak gi taman permainan ,
si ayah merindui anaknya :)

tapi sekarang , anak-anak semua dah masuk belajar ,
semua jauh-jauh , rumah dah sunyi ,
dulu rasa ade 4 orang adik beradik , macam ada 10 orang adik beradik ,
tp sekarang , terpikir pulak ,
nape ummi tak beranak ramai-ramai ?
tak larat mungkin . haa :)


dulu balik setiap hari ,
kemudian berkurang kepada 2 hari sekali ,
kemudian lagi seminggu 3 kali ,
dan hari ni ,
sekali je seminggu !
gosh !
nak mengeluh depan abuya, tapi tak sampai hati .
takpe lah , buat-buat paham :)




nampak tak kaki tu ?
bila orang tanya aku ,
" apa yang kau dapat belajar kat Terengganu ? "

dengan senang hati ,
" kau tengok kaki aku , kulit yang flawsss geyla , tapi tidak sekata ! "

sekarang nak beli kasut susah , sebab mesti nampak ketidaksektaan kulit tuh !
bila nak baik ?
ada cara tak ?
tell me .
berkongsi lah dengan aku , tu pun kedekut ! huh



.

2 comments:

NadShaf said...

hahahahahaha...

tang kaki tu kakak pernah jadi masa hari suka skolah last year..
kemain i pakai crocs comel last2 berbalam..

the best way pakai losen sebelum tidur dan pakai stokin.. boleh mengembalikan keremajaan kulit kaki. slow2 akan hilang tapi lambat sket dan islamic advice pakai la sarung kaki kalu nok tubik.. *peluk tubuh*

pat!hing said...

kakak ! advice yang ayat last tu sentap ! HAHA .


*peluk kakak balik sambil tepuk2* :)