Thursday, February 17, 2011

aku kan adik kau :)



kau kena dengar lagu ni betol-betol kak ngah .
aku rindu kita zaman dulu-dulu.

zaman abuya bawak kita adik beradik pergi taman mainan setiap petang
abuya hayunkan along buai ,
abuya tunggu kak ngah turun gelongsor
abuya kejar-kejar k.uda.


--ummi kat rumah menjahit baju--


-- boboy pun belom lahir --


abuya suka amik gambar kita
abuya suka lukis potret kita
semua abuya lukis , semua nampak paras !
kak long tengok potret kak long macam hantu =.='
takde paras apatah lagi rupa !!!
uwaa :'(


ummi kretip ,
masa ada exam pendidikan seni ,
ummi bacakan soalan ,
lepas tu ummi layan , ummi ajar lukiskan ,
last last ummi suoh along bawak je lukisan yang dia lukis !
:)

kak ngah egt tak ,
masa kecik-kecik dulu , 
kak ngah nak jadi model lah , penyanyi lah , pramugari lah,
kita selalu maen alat solek ummi sampai jahanam
egt tak kak long latih kak ngah menari lagu cindai
kita ada event ke ha ??
ada ! event dalam rumah =.='
aku lah coach , aku lah tukang nengok .


ada one time tu kan ,
teacher suoh kak ngah jadi model ,
ohmygucci ! gua igt lagi baju batik kaler ijau tuh .
kau jangan cakap kau lupaaa !
HAHA
spek mata tinted ijau kot !
caya lah kau kak ngah
KAU JANGAN CAKAP KAU LUPAA ! AKU HEMPUK KAU !!

kita nak apa-apa semua ummi dgn abuya layankan aje.


kau berkongsi beribu bagai cerita dgn aku
kau lap air mata aku ,
aku lap air mata kau ,
kau selalu buat jiwa aku sentap
dan aku selalu buat mata kau berair
sebab bagi aku itu suatu kepuasan bila tengok kau menangis


bila aku mengepek dengan kau 
nak tu lah , nak ni lah ,
semua kau layankan
kau tak pernah berkira dengan aku
macam KAK UDAAAA !
tobat aku dah tak nak berhutang dengan kak udaa
aku rasa ceti haram pun tak PEDAJAL aku macam dia buat
haihh !





TERIMA KASIH KAK NGAH !



Hari ini aku susah
kau pun susah 
kau dengar aku mengeluh
kau menangis di talian sanaa ,
kau tahu tak aku menahan sebak ,
kau tahu tak aku lap air mata aku sendiri 


dan kau selalu buat aku menangis di talian sini !!



kau layan aku macam aku ni adik kau
sampai kau pernah cakap
" aku rasa aku ni patut jadi kak long , kau jadi kak ngah "
tak lah , aku kan kak long yang mudaa terang tang tang
hik hik hik







4 comments:

serinditMERAH said...

tertaching pulak aku bace...

pat!hing said...

@pejo : uwaaaa ! aku lagi lah , berair ni haaa menulis =.='

NuruL SyuhadaH said...

muke anda tak berubah dr kecik smpai skg same je!!:D

pat!hing said...

k.nurul : saya kan awet mudaaa ! HEHE