Tuesday, March 29, 2011

11.51 AM

Orang-orang keep asking me ; kau ada masalah ke tihin ? aah, aku ada masalah dengan kau yang bertanya tentang masalah dengan aku. Boleh tak bagi aku masa menyendiri pikir masalah aku ni dalam-dalam. Aku ni semacam ada masalah dalaman tahu tak ? tak tahu kan? ni lah aku nak beritahu. Errr , takpelah , tak jadi nak bagitahu, nanti kang ada orang cakap ' tak malu ke kongsi cerita dengan satu dunia ? ' ada aku kesahh ? ok aku giler.


Kita tak kacau hidup orang , orang datang kacau hidup kita. Kita tak terlibat hape-hape, tetiba duduk di tengah-tengah kekancahan kekalutan kehidupan mereka. Warna-warni kehidupan, biasalah -.- ye! aku kena redhaa.



Macam lecturer  jugak , kita takde pun kacau hidup diorang , tapi diorang bagi kita kerja banyak sangat. Dah nak dekat final pn kasik lagi. Tapi aku tahu, nanti mesti kena tempelak 'sape suruh aok buat kerja last minit, lagi nak salah koi' terima kasih kerana bagi ayat sentap -.-



Sekarang facebook tengah musim main vote-vote , yang aku nak naik darah nya , ada satu soklan, university idaman korang ? Bape ketul je yang vote University Malaysia Terengganu !!! Haram J betul. Idaman korang kan , korang punya pasal lahh. Sampai hati korang . Huh, majukkk >.<



Sekarang musim hujan , tapi aku tak boleh nak berhibernate lebih-lebih sebab kerja aku banyak. Tapi aku pelik, bulan March musim hujan ke? nampak sangat peredaran cuaca sudah bertukar bagai. Dulu masa belajar geography suka jugak lah nak kaji, tapi sekarang , dari aku kaji benda alah ni, baik aku kaji kenapa ada kapal dan orang berdagang kat dunia ni dan kenapa boleh terpikir nak berdagang dengan kapal, dan kenapa kapal tu dipanggil kapal.


Da lah , terima kasih sebab datang belog yang tak berapa nak guna ni. Ilmiah jauh menyimpang. Tapi kalau korang rasa nak kopi buat thesis korang, silakan , aku tak marah pun. Aku bukan anti-copycat. Sebab bagi aku, kau buat jahat hari ini, lambat laun kau dapat imbal balas dari ALLAH. Hanya ALLAH yang berhak menghukum kau.



    

2 comments:

NadShaf said...

orang tengok kita senyum, kadang orang tak nak tanya pun kenapa kita gembira.

orang tengok kita monyok, orang terus-terusan tanya. bukan apa..boleh lah buat modal bersembang dengan rakan nanti..

lame.

pat!hing said...

@kakak : kita cerita dari A sampai B je , sampai kat telinga org len sampai K. Bab menambah sedap cerita serah -.-

manusia, itu manusia, sesuatu yg kita kena terima :'(