Tuesday, December 21, 2010

kecilnya hati saya .

Awak boleh tak duduk sebelah kanan saya . Saya nak pinjam mata awak , nak pinjam telinga awak . Nak pinjam tangan awak , nak pegang erat jari awak . Dengar lah , saya nak luah kat awak , awak dan awak .Saya tahu saya bukannya siapa-siapa. Tak terkenal macam Madonna , sampay seluar dalam pun boleh lelong sampai beribu-ribu. Saya bukan Lady Gaga , yang memenangi 8 awards , saya bukan Siti Nurhaliza yang boleh berkahwin dengan Dato' K , saya bukan Paris Hilton anak jutawan dunia. Saya cuma manusia biasa ! Ada hati dan perasaan , tapi rapuh !Ehem .. ehem ! ade sesape ke nak beli seluar dalam saya ? lelong ! lelong !Saya cuma ada secebis hati yang tak suci macam awak , kulit saya tak mulus macam awak, mata yang tak cerah seperti awak , ada akal tak sepintar awak, tapi sekurang-kurang nya saya ada perasaan awak. Dan saya di anugerahkan perasaan yang sangat bercelaru yang kadang-kadang saya pun tak paham.Ye , salah saya ! terlalu setia. Awak pun tahu. Saya sayang dia seorang. Sejahat Monafendi sekalipun dia , sayang saya kat dia, awak tolong jangan pertikaikan. Jangan suruh saya lupa dia,sebab saya memang tak boleh nak lupa dia. Tapi awak ? Biarlah masa yang menentukan , saya tak pernah berhenti berdoa nak lupa dia, bukan saya tak berusaha , saya sangat berusahaa.Awak, awak dan awak sila beritahu saya , macam mana saya nak lupakan dia yang selalu ada dalam tidur saya , ada semasa bangun pagi saya, ada semasa saya rasa saya memang benci dia,, ntah lahh , sampai bila ? saya pun tak tahannnn ! sape kata saya tahan , saya tak tahan sebenarnya.
------ menahan senduuu --------Cakap memang senang , berceloteh memang mudah , saya yang mengadap , saya yang rasa , saya mangsa , terus terang saya cakap ; payah sangat ! bila saya pejam mata , saya rasa perit . Bila saya nak telan , saya rasa sempit . Bila saya nak luah , saya rasa pahit .Ya Allah , selamatkan hamba-MuSaya pernah benci dia , benci sangat-sangat , kemudian saya rasa saya boleh hidup tanpa dia , kemudian lagi saya rasa , saya dah boleh lupa dia sangat-sangat . Tapi .. tapi .. tapi ... saya kalah . Kalah dengan perasaan sendiri . Saya tak tabah ! saya tak kental ! Sungguh !!!! Iman saya tak kukuh .
Kehadapan dia yang saya sayang sampai bila-bila ,
       
Sayang , 

        Saya tahu , awak akan jumpa cinta sejati awak suatu hari nanti , Masa tu , awak belajarlah untuk setia . Ramai yang cakap setia itu mudah , bagi saya tidak ! saya terseksa dengan cinta awak , saya makan hati dengan cinta awak. saya gembira dengan cinta awak. Ye , saya tetap sayang kan awak.


        Dari dulu saya cakap , saya terima awak seadanya. Sejahat mana awak , kedekut lebih haji bakhil sekalipun , saya sayang awak sungguh-sungguh.


        Saya nak cakap saya benci awak , benci sangat-sangat ,tapi awak buat saya semakin sayang awak sangat-sangat.        Awak buat saya menangis , awak buat saya ketawa , awak gembirakan hidup saya . Ye , saya sayang awak . Awak sayang tak saya macam saya sayangkan awak ??        Awak boleh tak hidup tanpa saya ? Awak sanggup tak pergi jauh dari hidup saya ? Awak boleh tak tengok orang lain lafaz nama saya ? Awak , boleh tak jadi baik macam dulu ??? Awakkk ! Dengar tak saya menjerit neh ??


Saya sayang awak.Yang benar ,
tihin
Saya bodoh ! Saya bangang ! Saya bengong ! Saya bahalul ! Saya sedar . Bagi saya masa lagi boleh tak ? Awak , awak dan awak boleh tolong saya tak ?


------ saya merayu sambil melutut 3 kali ------


Saya dah pernah try kapel sekali selepas dia , bertahan tak sampy 2 minggu . Saya tak boleh tipu diri saya , saya tak boleh mainkan perasaan orang , saya tak boleh paksa perasaan saya. Hati saya , terus dan terus mendesak saya , akal saya memberitahu saya , saya memang tak boleh nak terima dia. Saya dah cuba , saya tak bolehhh ! saya dah ajar diri sayaa , tapi saya tetap jugak tak bolehh ! Awak,awak dan awak boleh tolong ajar saya ?Awak , awak dan awak , perasaan ni complicated sangat kan ?kalau hati dah sayang , berak pun dikatakan coklat import ! haihhh
.

No comments: