Monday, January 31, 2011

MESIR ; sila amik peduli.

Kat sana ada pelajar agama jugak ,
boleh tak jangan duk pikir pelajar tajaan masing-masing je ,
semua macam nak lepas tangan ,
kesian pelajar pesendirian ,
tak tahu hala tuju ,
tak tahu nak gi mana.


Aku tahu ,
kerajaan Malaysia tak duduk diam ,
semua berhempas pulas ,
semua bekerja keras ,
tapi siryes aku cakap ,
aku tengok semua hapdet pasal pelajar medic je ,
takde pun dengar pasal pelajar kat U Al-Azhar ,


Diorang pun tengah berjihad :(



Semalam semalam dapat email dari Perdana Menteri Malaysia , wish Chinese New Year , igtke nak suruh ramai-ramai doakan semoga Allah permudahkan sahabat-sahabat kita kat sana =.='


Big Mama tak nak keluarkan duit sikit ke bantuan keamanan ?? dengar kata dapat peruntukkan banyak dari kerajaan.


Oupss !! saya bukan ahli politik , cuma kadang-kadang tak suka cara orang politik mempolitikkan negara.



Be strong kerajaan , awak kena handle lebih kurang 40K mangsa banjir , dalam masa yang sama awak kena handle 11.3K rakyat Malaysia yang terkandas dalam kedararutan kat Mesir .



Awak CLICK HERE tak baik cakap orang bodo . Kerajaan tak lepas tangan . Takkan lepas tangan . Bersabar eh . Masa genting macam ini , tak baik maki-maki. Kan bagus kalau maki awak tu , awak gantikan dengan doa yang baik . Bersabar taw awak :)



Lets pray together . ALLAH kan maha mendengar .




.

6 comments:

lionteen said...

emm..tu la pasai. adik lionteen amik medic tajaan zakat. yayasan sgr yang amik tindakan. kalau xde yayasan sgr, x tau la. sedey tul pikir keadaan die kat sane. hope semua slmt.

pat!hing said...

@lionteen : tu lahh pasai , seb bek yayasan S'gor nak amik tindakan , walhal ramai lagi pelajar pesendirian kat sana. OMG , i wish they r selamat . Dah baca belog awak , alhamdulillah , adik awk selamat smpy kat kat ARMA kan ?? :)

bukan photographer said...

ape pon lagi elok kite berdoa dari bersangka buruk..tak dengar pon pape berita dari student AlAzhar

pat!hing said...

@X-photog : kerajaan bertindak , diorang pun bersusah payah kan :) . Al-azhar ,, urm3 ... kenapa nak dapat berita diorang ek ??

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

teruk jugak macatu ehh, pilih bulu jugak ke dalam keadaan genting mcm ni?
kerajaan sepatutnya kena ambil langkah cepat, kalau makin darurat makinlah terkandas..
apapun, sma2 oakan keselamatan para pelajar di sana!

pat!hing said...

@fifiey ; i dunno whether ni di panggil pilih bulu ke tak . Tapi ni kan saat genting , susah nak dpt berita pelajar Al-azhar , semua pelajar medic je T.T . kakak ssayaaaa macam mana lahhh !!!!!! huk huk huk