Sunday, January 30, 2011

RUSUHAN DI MESIR





Yang aku paham , rusuhan ni setart dari TUNISIA . Rakyat Tunisia nak perdana menteri mereka ZINE AL-ABEDINE BEN ALI  letak jawatan . MOHD GHANNOUCHI pulak lantik diri sendiri jadi Pemangku Perdana Menteri masa tengah-tengah darurat neh. Ye lahh , mana tak nya , kalau aku jadi rakyat Tunisia pun , sapa boleh terima Perdana Menteri yang mengangkat diri sendiri , melantik diri sendiri sebagai Pemangku Presiden yang mana ketika itu ibu kota Tunis diambil alih oleh pihak tentera. Gila perasan , gila kuasa lebih dari BIG MAMA.



Kalau perdana menteri Malaysia yang buat cenggitu , memang nk kena kutuk lah kan dengan aku dan rakyat-rakyat aku. *wahhh eksyennn*



Nak berita lanjut kau boleh baca belog neh  CLICK HERE  ; a lil bit berunsur politik , tapi kau abaika je yang tang-tang politik tuh.


Sebab-sebab berlaku rusuhan kat Tunisia pulak , kau boleh baca belog nih  CLICK HERE .


And now , berjangkit kat Mesir pulak . Tahu tak aku ada ramai kawan kat Mesir ? Tahu tak aku ada sepupu kesayangan aku kat Mesir ? Tahu tak kakak kesayangan aku pun ada kat Mesir ? Hati mana tak risau , macam manalah keadaan diorang . Kita kat Malaysia ni suka hati je. Diorang susah hati . Nak balik Malaysia kau hengat macam dari Terengganu ke Johor Bharu ke ?? 30 40 hengget ?? tak ! tak ! kurang-kurang nk kena ada 3ribu hengget wooo ...





Sebab rusuhan ni , kerajaan Mesir sekat Twitter . Bagus ! Takdelah tab aku serabut gatal nk bukak twitter *kau dekat malaysia lah tihin , bukan mesir* 



Berita lanjut kau boleh baca kat sini CLICK HERE . 



Nak lagi lanjut dan terbaru kau boleh bukak kat sini pulak CLICK HERE



Nampak sangat aku malas nak buat summary kan ? Sebab aku pikir , dari aku pikir nak buat ayat summary tuh , baik aku tido. Dah jimat masa kat situ . Am i right ? Terima kasih sebab korang eyakan je kan ?? kan ? kan ? kan ? kan ? kan ?



Tetiba rasa nak nanges bila teringat kak fady kat Mesir . Boleh tak message tihin sekeping , oyap k.fady ok je tsk tsk tsk T.T


Paih pulop , kan sokmo on9 pesbuk , bakpe tah dop on9 doh nih !!!!!!!!! nok tye kabo pong payoh :(




.

4 comments:

lionteen said...

hope semua slmt:(

pat!hing said...

@lionteen ; lets pray fer 'em lionteen T.T

Dr Zahau said...

salam, wuts the title for the background music?..so soothing..thanks..

pat!hing said...

@dr Zahau ; yiruma - kiss rain ! :) . nway , most welcome :D