Tuesday, May 10, 2011

#15

Memang ! da lama aku berkabung tulis belog. Dalam kepala hotak aku ni ada pelbagai seribu satu empat puluh sen cerita yang aku nk tulis. Semua tak terluah dek kata-kata , apatah lagi jejari runcing yang menekan ! I've no idea. Sekarang pun aku tade idea.


Aku perasanlah, aku semacam cepat tacing semacam. Acane aku tengok orang len nengok cite CUN ketawa berdekah-dekah tapi aku awal-awal da nangis terhenjut-henjut. Such a happy pemily lah Kuntum Bt Renjung tuh. Dan maka aku tertacing. Kejadah betul perasaan aku neh. Yang last-last tuh tak payah cakap, memang aku da basah dah.Sedih dowhhh !!! keluarga yang susah pun aku nanges,keluarga yang bahagia pun aku nanges.


Semalam tengok cerita America's Got Talent, persembahan yg terakhir ni pasal tiga orang adik beradik. Aku tak hengat David Hasselholf ke haa yg tanya bebudak tuh, acane boleh setart nyanyi. Abang bebudak tu bagitahu :


Dulu mama dia accident, kena langgar dengan pemandu mabuk. Lepas tu mama dia koma selama lapan bulan. Setart daripada itu setiap hari diorang nyanyi kat hospital , entertain orang-orang yg sakit, dengan harapan mama dia sedar balik. And now, mama dia still alive, duk atas kerusi roda.


Kau nak tahu tak, aku nangis sakan ! aku tak tahu nape, aku memang cepat tacing lelagi hal-hal yang berkaitan dengan family !


Aku tak puas hati betul ending cerita si Jufri, Aliyah dengan Dania tuh. Dok tahu mende lahhh !! ace bagi ending yang adventure siket, gadoh-gadoh ke, bunuh-bunuh ke, pasal abang dia yg pembunuh upahan tu takkan tade pengakhiran yg pasti. Ace bagi aku yg tulids skrip !! kebendalahhhh ! ni lah org panggil 'Typical Meleis Drama'. Kang orang kata drama melayu tade kualiti, melenting ganas (>_


sekarang aku sedang dalam keadaan menyesal *menyumpah sesungguh hati*


Aku siryes tade mood nk cuti empat bulan ni. Aku taknak duduk Terengganu, aku taknak jugak duduk Johor. Aku tanak duk mana-mana !!!!


Pakiyuuuuuuuuuu !!!


Aku sakit hati, Emosi aku tak setabil ! Harap maklum.


Da lah, aku nk bercuti online. Menatang haram jadah ni tak bermakna langsung utk aku.Aku sakit hati dengan semua orang. Aku nk menyumpah kejap *5minit selepas itu* ok dah !



Aku nangis nih, meh kesat kejap air mata aku. Aku menangis lagi, tenangkanlah akuuuu !!!semua senyap macam anak patung, tade orang pun nk hulurkan leher tenang kan jiwa aku yang lara.


 

2 comments:

NadShaf said...

meh sini nak peluk erat2!

pating said...

@kakak ; nangis sungguh2 ! kesat hingus kat bahu kakak !!