Monday, February 28, 2011

Kata Kau Berapi.

      
Kau hengat tak dulu kau pernah cakap berapi-rapi pasal pasal satu statement , kemudian berhempas pulas kau pertahankan statement kau . Memang , statement kau langsung tak salah , malah  dikepilkan sekali dalil aqli dan naqli. Siapa yang berani bangkang ? cakap ? cakap ? Berani kau lawan hukum Allah eh.



Kalau pun kau kalah dengan statement kau tu kan , tak payah lah tunjuk sangat yang kau sekarang dah makan balik statement kau mentah-mentah. Baik kau simpan dalam dalam , pendam ketat-ketat.



Kat sini sebenar aku nak cakap ibarat kau jangan cakap berapi sangat , kelak makan diri kau sendiri.



Tipulah kalau aku cakap aku ni tak suka mengata orang . Kalau tengok orang pelik pelik pelik mulut aku ni semacam ada tindakan refleks nak me'laser' . Sape suruh buat adegan panas depan aku , tak pasal-pasal kau sedekah kan dosa untuk aku. Tapi beberapa minit selepas itu aku selalu igtkan diri aku " ni kang kalau aku mengata tak pasal-pasal balik kat aku " aku akan mengingatkan diri aku berkali-kali , bahkan beribu kali.



Sebab tu bila aku baca entry yang poyo poyo cakap pasal herdik herdik orang yang tak tutup aurat jadah nak je aku tempelak kat komen dia " yang kau amik gambar rapat-rapat dengan boyfie kau tu nak masuk golongan hape eh ? " lepas tu " tu baju kau tu nampak bentuk "panjangnya kopek" takpe ke ? ok lah , malas nk cakap banyak , nanti ade orang bukak fun pages kat facebook " kami benci belog tihin ". saje je kan nak up kan traffic lah , kemudian tak pasal-pasal aku femes satu UMT nanti.


Tak payah susah-susah buat publisiti murahan begitu untuk aku.



 


                

2 comments:

Fiema zayyar said...

juz biakan jewk org2 cmtu..dorang tu jenis xleh terime hakikat yg kite ni alwez lebih dr dye..agak2 dye bohsan nty dye diam ar..

pat!hing said...

@fiema : aah , dia tak dapat terima hakikat yang kita ni lagi shanteq dari dia kan kan kan :p . tengs fiema ! i'll bookmark your words.. love it :D